Instagram Arşive Nasıl Ulaşılır?

Instagram Arşive Nasıl Ulaşılır?

     Instagram uygulamasına yüklediğimiz fotoğraflar, biz aksini istemediğimiz sürece profilimizde yer alırlar. Gizlilik ayarlarımıza bağlı olarak bizi takip edebilen kişiler ya da tüm instagram kullanıcıları profilimizde yer alan bu fotoğraflara erişebilirler. Ancak bazen bazı nedenlerle artık bu fotoğrafları yayınlamak istemeyebiliriz.

 

     Aşağıdaki durumlarda fotoğrafın artık görüntülenmemesini istemeniz mümkündür:

 

  • Gönderiniz güncelliğini kaybettiğinde,
  • Vermek istediğiniz mesajla ilgili fikriniz değiştiğinde,
  • Paylaşım yaptığınız fotoğrafta bulunan kişi ya da kişiler ile ilgili rahatsızlık duyuyorsanız,
  • Kampanya ya da çekiliş amaçlı yapılan paylaşımlarda amaca ulaşıldıysa,
  • Sadece belirli bir süre için anlam ifade eden gönderilerde istenen süre dolduysa,
  • Profilinizde yayınladığınız gönderilerin renk ve dinamiklerine uygun bulmadığınız geçmiş gönderilerden kurtulmak istediğinizde,
  • Gönderiyi yenilemek istediğinizde eski kopyalardan rahatsızlık duyuyorsanız gönderinizi arşivlemek iyi bir seçenek olacaktır.

 

     İnstagram uygulamasına yüklediğiniz fotoğrafları akışınızdan iki şekilde kaldırmanız mümkün olabilir. Birincisi fotoğrafı tamamen silmektir. Bu durumda fotoğraf uygulamadan tamamen kaldırılacak ve gönderiye ait yorum ve beğeniler de tamamen silinecektir. Bu durumun geri dönüşü bulunmamaktadır. Eğer fotoğrafınızı geçici bir şekilde gösterimden kaldırmak ya da dilediğinizde yeniden erişmek istiyorsanız bu seçenek size uygun olmayabilir. İkinci ve daha pratik olan yöntem ise instagram gönderinizi arşive eklemek olabilir.

takipçi satın al

 

     Instagram arşivine eklemek istediğiniz görselim hemen sağ üstünde yer alan üç nokta simgesine tıklayarak, “Arşivle” seçeneğine tıkladığınızda gönderiniz gösterimden kalkacak ve arşive eklenecektir.

 

     Instagram arşivine ulaşmak için;

 

  • Instagram uygulamasına giriş yapın
  • Profil sayfanıza tıklayın.
  • Sağ üst köşede yer alan menüye ulaşın.
  • Arşiv sekmesine tıklayın.

 

     Gönderi arşivlerinizin yanı sıra hikaye ve canlı yayın arşivlerinize de bu alandan ulaşabilirsiniz. Gönderi arşivi, hikaye arşivi ya da canlı arşiv seçeneklerini kullanarak arşivlenen gönderilerinize ulaşabilirsiniz. Daha önceden arşivlediğiniz bir gönderiyi yeniden profilinize taşımak isterseniz, fotoğrafa tıklayın. Fotoğrafın sağ üstünde yer alan üç noktadan menüye ulaşarak profilde göster seçeneğini seçtiğinizde gönderiniz yeniden profilinizde görüntülenecektir. Yine aynı menüde yer alan sil komutunu kullanarak, gönderinizi kalıcı olarak silebileceğinizi de hatırlatalım. Profilde göster seçeneğini seçtiğinizde, gönderiniz yorum ve beğenileri de dahil olmak üzere kendi gönderi tarihinde yeniden görüntülenir.

 

3 Dakika Önce